Lovecraft: Fear of the Unknown – Magyar nyelvű felirat letöltés

Újabb projektnek értünk – majdnem – a végére, elkészült a Lovecraft: Fear of the Unknown című dokumentumfilm magyar nyelvű felirata. Azért csak „majdnem” értünk a projekt végére, mert bár a felirat elkészült, több verzióban és le is tölthető az egyesület honlapjáról, még hátra van az a lépés, hogy a magyar felirat elérhető legyen a SnagFilms ingyenes streaming szolgáltató kínálatában, és a szolgáltató YouTube oldalán is. A dokumentumfilm több mit egymillió megtekintés felett jár, és elérhető az OpenCulture oldaláról is. Felvettük a kapcsolatot a szolgáltatóval, amint előrelépés történik, hírt fogunk adni a projekt állásáról.

A magyar nyelvű felirat fordítását Abrudán Katalin készítette el, a filmben található idézetek fordítása is az ő nevéhez fűződik. A felirat időzítését és tördelését Laki Péter vállalta magára, és igencsak meggyűlt a baja a különböző időzítések összehangolásával. Külön köszönettel tartozunk Hilary Stuartnak, aki több alkalommal is segítségünkre volt, amikor bizonyos részleteket hallás után voltunk kénytelenek lefordítani.

IDŐZÍTETT FELIRAT LETÖLTÉSE (.srt) – YouTube verzió

IDŐZÍTETT FELIRAT LETÖLTÉSE  (.srt) – Open Subtitles verzió

Frank H. Hoodward 2008-as Lovecraft: Fear of the Unknown filmje mondhatni a legfontosabb és egyetlen profin kivitelezett dokumentumfilm, ami méltó emléket állít H. P. Lovecraft személye és munkássága előtt. Kétségtelen, hogy a film sikeréhez hozzájárultak az interjúalanyok, hiszen a filmben megszólal Guillermo del ToroNeil GaimanJohn CarpenterPeter StraubCaitlin R. KiernanRamsey CampbellStuart GordonS. T. JoshiRobert M. Price és Andrew Migliore is. A film részletesen bemutatja Lovecraft életét, munkásságát, miként fejlődött írói látásmódja, hogyan változott művészete. Természetesen egy másfél órás dokumentumfilm nem adhat teljes képet HPL-ről, azonban elég jó alapot ad ahhoz, hogy egy általános – és túlzásoktól mentes – képet kapjon a néző. Remekül kiegészíti a Tudástárunk rovatait, az Interaktív Biográfiát, a Bibliográfiát, a Levelezést és a Cthulhu-mítoszt. Az alábbi YouTube videón megnézheted a teljes filmet, a DVD verzió pedig még mindig elérhető, akár az Amazon kínálatában is.

 

Scroll to top