Lovecraft és én! – Közösségi pályázat

Kedves barátaink, Lovecraft rajongók!

1937. március 15-én, 84 éve hunyt el Howard Phillips Lovecraft a reggeli órákban, hivatalosan 7:15 órakor a Jane Brown kórházban. Az utolsó napok fájdalmai olykor elviselhetetlenek voltak, ám mégis, az ókori filozófusok sztoikus nyugalmával várta az elkerülhetetlen halált. Személye és munkássága egyaránt formálta a horrorirodalmat, művészetének jelentősége elvitathatatlan.

Célunk és feladatunk a magyarországi lovecraftiánus közösség segítségével megőrizni, tovább vinni H. P. Lovecraft irodalmi örökségének eszenciáját. Közösségünk fontos számunkra, ezért hozzátok fordulunk, és tőletek kérdezzük:

Mit jelent számodra H. P. Lovecraft és munkássága?

Alkotói pályázatot indítunk, amely valójában nem is pályázat, hiszen nem hirdetünk nyertes, szokásainktól eltérően ezúttal nincsenek nyeremények.

Arra kérünk, hogy mond el, mutasd meg mit jelent számodra Lovecraft és művészete, a kozmikus rettenet irodalma. Novella, költemény, esszé, értekezés, naplórészlet, önvallomás, illusztráció, kollázs, tánc, zene, videó, színpadi előadás, jelmez, szobor, makett, dioráma… Érzések, benyomások, álmok, első, vagy utolsó találkozás, ihlet, egy különös esemény, vicces történet, szerepjáték beszámoló, hátborzongató kaland… Bármi, amin keresztül ki tudod fejezni, be tudod mutatni ezt a különös kapcsolatot. Az anyag érintheti Lovecraft valamely konkrét írását (ebben az esetben ezt ne felejtsd el megemlíteni), vagy általánosságban kifejezhet egy érzést, élményt, megélést, amelyhez kapcsolódik Lovecraft személye és/vagy életműve.

Teveink szerint a legérdekesebb, legegyedibb anyagokat közzétesszük az egyesület honlapján, illetve készítünk egy „hangulatvideót” is a beérkező anyagokból, természetesen az alkotók kifejezett engedélyével.

Ezúttal nem probléma, ha egy olyan alkotásodat küldöd el nekünk, amely már régebben készült, azonban mindenképpen arra bíztatunk, hogy készíts újat, mutasd meg kreativitásodat. Részletes szabályokat, leadási feltételeket nem fogalmazunk meg, azonban vannak olyan fontos megkötések, amelyeket figyelembe kell venned. A legfontosabb, hogy a beküldött anyag rólad, és Lovecraftról, művészetéről, műveiről szóljon, kettőtök kapcsolatáról szóljon. Ne használd fel más szellemi termékét, lehetőségeidhez képest saját alkotást készíts. Természetesen utalhatsz más kreatív alkotásaira, például egy beszámolóban, vagy emlék megírásában, de ebben az esetben is a lényeg az, hogy a kapcsolatodat mutasd be Lovecrafttal. Arra kérünk, hogy kerüld az erőszakot, a pornográfiát, a trágárságot, és kifejezetten mindenféle kirekesztő tartalmat. Végül pedig, ne fogalmazz meg, ne közvetíts olyan üzenetet, amellyel a Magyar H. P. Lovecraft Társaság nem azonosul (politikai állásfoglalás stb., politikai tartalom mindenféle szinten és formában ki van zárva). Tudjuk, hogy Lovecraft személye megosztó, azonban ez nem az az alkalom, amikor ezt kifejezésre kell juttatni.

Tiszteld H. P. Lovecraft személyét és munkásságát, tiszteld a közösségedet.

Ha szöveget és/vagy digitális képet küldesz nekünk, akkor azt csatold az info@lovecraft.hu címre küldj email mellé. Egyéb esetben, például nagyobb videofájlok, zenei állományok stb. küldése előtt vedd fel velünk a kapcsolatot ugyancsak az egyesület email címén, és egyeztetünk a további részletekről. A tárgymezőben ez szerepeljen: Lovecraft és én. Adatkezelési tájékoztató ehhez a pályázathoz ezen a linken.

A határidő, amelyet ezúttal lazán kezelünk: május.

Elképesztően kíváncsiak vagyunk. Különös, furcsa, érdekes, meghatározó, és különösképpen ezekben a nehéz időkben, pozitív élménybeszámolókat várunk. Ez a pályázat az egyik első lépés az felé, hogy közösségünk tagjai közelebbről is megismerhessék egymást.

Kreatív napokat, jó munkát kívánunk.

Magyar H. P. Lovecraft Társaság

 

* * *

 

Támogasd te is adód 1+1%-val a Magyar H. P. Lovecraft Társaság munkáját, a magyarországi lovecraftiánus közösséget!

Scroll to top