Interaktív H. P. Lovecraft Biográfia

A Magyar H. P. Lovecraft Társaság szeretettel üdvözöl interaktív H. P. Lovecraft-biográfia oldalán. Az oldal tartalmát folyamatosan bővítjük. Lovecraft rövid életútja páratlan részletességgel lett feltárva az elmúlt évtizedekben, így az interaktív biográfiához elsősorban szekunder forrásokat hasznosítunk – mindenekelőtt természetesen S. T. Joshi munkásságát –, ugyanakkor szükség esetén tőlünk telhetően igyekszünk a rendelkezésre álló primer források alapján ellenőrizni és pontosítani a szekunder forrásokat. A négy definitív szakirodalom, amelyre támaszkodunk:

Reméljük, hogy számodra legalább olyan izgalmas pótcselekvést jelent majd a biográfia görgetése, mint amilyet számunkra jelentett a tartalommal való feltöltése.

Technikai információ

A Biográfia tartalma folyamatosan bővül új tartalommal, ezért mindenképpen javasoljuk, hogy rendszeresen lapozgasd az idővonalat, természetesen a nagyobb frissítésekről mindig beszámolunk. Ha esetleg egyes bejegyzések hiányosnak tűnhetnek, az azért van, mert éppen folyik a szerkesztés.

A Biográfia elkészítéséhez a Northwestern University Knight Lab közösségének ingyenes Timeline projektjét használjuk. Az idővonalat te is be tudod illeszteni a saját honlapodra, ehhez az alábbi HTML kódot kell használnod:

<iframe src="https://cdn.knightlab.com/libs/timeline3/latest/embed/index.html?source=1J0OcelRkwVzgI2vj7QseyfKZYCJo5AHH57MW4B-k2-A&amp;font=Bevan-PotanoSans&amp;lang=hu&amp;initial_zoom=2&amp;height=800" width="100%" height="800" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Az idővonal formázásához segítséget találsz ezen a linken, illetve létrehozhatod a saját idővonaladat is, amihez itt találsz segítséget. Ha megosztod az oldaladon az Interaktív H. P. Lovecraft Biográfiát, akkor annyit kérünk, hogy az alábbi tájékoztatót tüntesd fel az oldaladon a linkekkel együtt:

Interaktív H. P. Lovecraft Biográfia / Szerkeszti a Magyar H. P. Lovecraft Társaság, projektvezető: Molnár András.

Az idővonal ezen az oldalon ahol most vagy, a honlapunk grafikai elemei közé van beépítve, és bár így is teljes tartalmával és hibátlanul használható a modul, előfordulhat, hogy kisebb kijelzőn, telefonok esetében zavaró lehetnek a grafikai elemek. Ezért az idővonalnak létezik egy olyan verziója is, ahol csak a modul található és a böngésző teljes felületében tudod lapozgatni a Biográfiát. Ezt a verziót a https://lovecraft.hu/idovonalnagy érheted el, de elég, ha az alábbi gombra kattintasz, és új ablakban megnyílik az oldal. Javasoljuk, hogy a megnyitás után nyomd meg az F11 gombot, így teljes képernyőre fog váltani a böngésződ.

 

ÁTVÁLTOK A NAGYMÉRETŰ VERZIÓRA

 

Scroll to top