A Cultistorm 1.000.000 forintos felajánlása az egyesület részére

Amikor tizenegyen megalapítottuk a Magyar H. P. Lovecraft Társaságot, az alapszabályban olyan célkitűzéseket rögzítettünk, amik véleményünk szerint hozzájárulnak Lovecraft munkásságában rejlő kulturális és irodalmi értékek megismeréséhez. Elköteleztük magunkat egy olyan cél érdekében, ami mindnyájunktól bizonyos fokú áldozatot, de legfőképp felelősségvállalást kíván. Tisztában vagyunk azzal, hogy az ilyen jellegű elkötelezettség nem mindenki számára vállalható, hiszen ezt a tevékenységet mi is munka és család mellett folytatjuk, szabadidőnkből csenünk el minden egyes percet. Éppen ezért az egyesület lehetőségei korlátozottak, biztos anyagi háttérrel nem rendelkezik, minden anyagi és nem anyagi támogatást kitörő örömmel fogadunk. Ezek a felajánlások minden esetben az egyesület célkitűzéseit és a közösség javát szolgálják.

Végtelen örömünkre szolgált, amikor Szűcs Sándor, a Purple Meeple Games egyik alapítója, a Cultistorm projekt vezetője, megkeresett minket és olyan felajánlást tett, ami egyedülálló a magyarországi lovecrafti közösség életében.

A Cultistorm egy olyan magyar fejlesztésű kooperatív társasjáték, amely messze túlmutat magán a játékélményen, nagyon erős lovecrafti hangulatot és élményt teremtve. A játék része lesz egy magyar írók bevonásával készülő novellás kötet és egy több száz rövid történetből álló szövegkönyv, melyek a játék hátterét adják, egy nyomtatott Artbook, és Graham Plowman világhírű zeneszerző által kifejezetten a Cultistormhoz készített exkluzív zenei album.


Amennyiben legalább 1.000 magyarországi támogatója a lesz a Cultistom Lovecrafti Társasjáték Kickstarter kampányának, akkor a Purple Meeple Games 1.000.000 forintos támogatást biztosít a kampánybevételéből a Magyar H. P. Lovecraft Társaság számára, egy általunk megvalósított kultúrmissziós projekt finanszírozására.


Nehéz szavakba önteni meglepetésünket és örömünket, kifejezni köszönetünket ezért a felajánlásért. Az egymillió forint olyan lehetőséget biztosít az egyesület számára, amiről egészen eddig csupán álmodozni mertünk, hiszen anyagi támogatás nélkül, csak olyan projekteket tudtunk elindítani, amik nem igényelnek magasabb összeget. S. T. Joshi önzetlenül rendelkezésünkre bocsájtott két darab könyve mellet, ez a felajánlás évekkel megrövidíti a folyamatot, ami során megvalósíthatjuk és elérhetjük céljainkat.

Az egymillió forintot egy előadássorozat megvalósítására fogjuk fordítani, egyfajta szabadegyetemet indítunk el, ami természetesen mindenki számára elérhető lesz. Olyan előadássorozatot tervezünk indítani, aminek során a bemutatjuk H. P. Lovecraft művészetét, bemutatjuk magát az embert, tisztázzuk a tévhiteket. Egyelőre konkrétumot nem tudunk még mondani, hiszen a támogatás attól függ, hányan fogják Magyarországról támogatni a kampányt, de természetesen folyamatosan fogjuk megosztani a fejleményeket. Annyi biztos, hogy nem csak élőben lehet követni majd az előadásokat, hanem utólagosan is elérhetőek lesznek online felületeken. November 25-én 10:30-kor a Társasjátékok Ünnepén a Lurdy Házban, nyilvános sajtótájékoztató keretében fogunk részleteket megosztani a tervekről, amiről természetesen a honlapon is beszámolunk.

A Cultistorm projektről és a magyar támogatók felé tett felajánlásról további részletek a képre kattintva olvashatók.

Számunkra már most bebizonyosodott, hogy a Cultistorm nem csupán a Cthulhu-mítoszra épülő újabb társasjáték, sokkal több ennél. A Purple Meeple Games alapítóinak elkötelezettsége H. P. Lovecraft művészete iránt lenyűgöző, büszkék vagyunk arra, hogy a csapat megbízik a Magyar H. P. Lovecraft Társaságban és részesei lehetünk a felajánlott egymillió forint közösséget szolgáló felhasználásának

Tomasics József
elnök

Scroll to top