H. P. Lovecraft születésének 130. évfordulójára a Magyar H. P. Lovecraft Társaság, a The Black Aether & TBA könyvek, a Magyar H. P. Lovecraft Portál, és a Dunwich Market lovecraftiánus vegyesbolt közös szervezésében 130 napig tartó nyereményjáték-sorozattal emlékezünk.

Útjára indul a #HPL130!

130 napig tartó kalandra hívunk, egy izgalmas utazásra, amelyben megcsillanthatod nyomozói képességeidet. Az eddig megszokott kvízjátékainktól eltérően egy olyan játékot indítunk útjára, amelyben fejtörők, furmányos rébuszok, rejtélyes enigmák, és sötét titkok várnak rád.

Ezúttal nem lesz elegendő pár darab keresőszó használata, hagyatkoznod kell a megérzéseidre, szükséged lesz a kombinációs készségedre, hogy felismerd a sorok közt megbújó nyomokat.

A játék

A játék több fordulóból fog állni. Minden forduló egy rövid történet, mely történetek főszereplője maga H. P. Lovecraft lesz. Gyerekkorától indulva végighaladunk egész életén, és olyan kalandokba keverjük ők, melyek egy kerek történetté fognak összeállni. A lovecrafti szerepjátékokhoz hasonló kalandot építünk fel, melyet fejezetekre bontunk, és a fejezetek (történetek) fogják tartalmazni a fejtörőket, illetve a nyomokat. Azonban a megoldásokra nem fogsz konkrét választ találni a mininovellákban, neked kell a kirakós darabjait a helyükre illesztened.

Minden játékunknál fontos cél, hogy olyan információkat is megismerhessenek Lovecraftról a résztvevők, melyek talán nem a legközismertebbek. Ezúttal sem lesz ez másként. A történetek fikciók lesznek, azonban úgy építjük fel őket, hogy mindegyik, Lovecraft életének egy-egy szakaszára, eseményére fog épülni, érdekes – remélhetőleg új – információkkal.

Tíz fordulósra tervezzük a játékot, tehát tíz történet fog érkezni, azonban a játék jellegéből adódóan – mivel remélhetőleg furmányos módon megnehezítjük a dolgodat – csúsztatott ütemben kell majd a megfejtéseket elküldened nekünk. A fejezetek különálló feladványok lesznek, azonban elő fog fordulni, hogy a történetek összefolynak, és nem egy, hanem kettő, vagy három forduló után fog csak összeállni a kép. Minden fordulónál meg fogjuk adni a pontos részleteket.

Merész tervünk, hogy olyan nyomot is elrejtünk a történetekben, amelyhez ki kell mozdulni otthonról, el kell látogatni egy – vagy több – helyszínre, szerepet fog kapni az a bizonyos Könyvtárhasználat képesség is. Természetesen figyelembe vesszük a magyarországi koronavírus helyzetet is, ezért az ilyen feladványok beillesztése egyelőre terv, azonban, ha az éppen aktuális információk szerint minden adott, és biztonságos hozzá, nem fogjuk kihagyni. Fontos szerepe lesz annak, hogy közösségünk összetartson, és segítsük egymást.

Természetesen a nyeremények sem maradnak el!

Minden fordulóhoz tervezünk külön nyereményt, de a teljes nyereménylista még kialakulóban van partnereink visszajelzéseinek függvényében. Könyvek, pólók, szobrok, kiegészítők, ajándékcsomagok… Egészen nagy halom nyeremény fog várni rád.

A játékhoz mindenképpen kövesd figyelemmel a Magyar H. P. Lovecraft Társaság, a The Black Aether & TBA könyvek, a Magyar H. P. Lovecraft Portál, és a Dunwich Market közösségi oldalait, honlapjait, mert ezeken a felületeken fogod megtalálni a friss, aktuális információkat (igen, nyomokat is el fogunk rejteni az oldalakon), és felhívásokat is közzé fogunk tenni a játékkal kapcsolatban.

Szívből reméljük, hogy izgalmas játékot indítunk el, amely akár hagyománnyá is kinőheti magát. Elsődleges célunk a kalanddal, hogy közösségünk még erősebb legyen, egyre jobban összekovácsolódjunk, új barátságok szülessenek. Lehetünk bármennyire elszántak, gondozhatjuk H. P. Lovecraft örökségét nem szűnő lelkesedéssel, szőhetünk világmegváltó terveket, de erős és összetartó közösség nélkül a fejlődés útja hamar véget ér.

Hamarosan érkezik a kaland első állomása.

Tomasics József
elnök

Scroll to top