Elindult az MHPLT Fórum

Kedves Barátaink!

Egy ideje már mondogattuk, hogy készülőben van egy online Fórum, még az év elején osztottuk meg az első képernyőmentéseket. Eltelt közel egy év, és úgy gondoljuk eljött az idő, hogy elindítsuk az MHPLT Fórumot.

Az első és talán a legfontosabb kérdés, hogy miért?

Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai közösségi felületek használata mondhatni elkerülhetetlen. Szinte mindenkinek ott van a Facebook applikáció a telefonján, ahogy mondani szokták, aki nincs fent a Facebookon, az nem is létezik. Mi ezt nem így gondoljuk. A közösségnek több olyan tagja is van, akik nem használják a Facebookot – a jelenlegi egyetlen közösségi felületünket -, illetve még ennél is többen vannak, akik úgy gondolják, hogy elhagyják az FB-t, vagy minimalizálják a használatát.

A Facebooknak nyilvánvalóan vannak előnyei, felhasználói bázisa miatt a lehető legjobb felület a közöségépítésre, mondhatjuk úgy, hogy tagtoborzásra, azonban vannak hátrányai is. Igen, rohanó világban élünk, ehhez ha tetszik, ha nem alkalmazkodni kell, azonban a Facebook üzenőfala nem tudja biztosítani azokat az elvárásokat, amikről úgy gondoljuk, hogy a közösségünknek szüksége van. Ha ma megjelenik egy hír, holnap már az üzenőfal alján találja magát, a keresési funkció nemigazán a legjobb megoldás, de ami leginkább a lényeg, nem tudjuk kategorizálni a híreket, az információt csak ömlesztve tudjuk átadni, és jó eséllyel, másnap már csak kereséssel található meg.

Azonban mi szeretnénk, hogy a hírek egy átlátható rendszerben legyenek olvashatók, és a beszélgetések a megfelelő tematika szerint tudjanak elindulni.

A Facebook oldalunknak jelen pillanatban 997 követője van, a csoportunknak pedig 552 tagja. Az más kérdés, hogy ebből az 552-ből mennyi az aktív tag. Őrültségnek tűnhet elhagyni a Facebookot, éppen ezért nem is tesszük. Az egyesület oldala továbbra is megmarad és aktív lesz, a csoport is ugyanúgy megmarad, azonban az aktivitást a fórumra fogjuk koncentrálni. Minden friss hírt megosztunk a csoportban, de ösztönözni fogjuk a közösséget, hogy véleményét a fórumon mondja el.

A fórum mondhatni még üres, hiszen a történet lényege az, hogy a közösség töltse meg tartalommal. Biztos, hogy el fog telni pár hónap, amíg egy olyan képet fog mutatni, ami elvárható egy közösségi tartalommal feltöltött fórumtól, de bízunk benne, hogy 2020 elejére már megszokott és fontos lesz a használata mindenki számára.

Az MHPLT Fórum még közel sem 100%-os, talán soha nem is lesz az. Vannak még hiányosságai, vannak olyan funkciói, melyek még nem használhatók, de ezeket folyamatosan fejlesztjük, pótoljuk. Azonban úgy gondoljuk, hogy elérte azt a készültségi szintet, ami már elegendő a használathoz. Természetesen minden véleményre, ötletre, tanácsra, javaslatra kíváncsiak vagyunk, ezeket a fórum GÉPHÁZ -> Gyakran Ismételt Kérdések, hibajelentés, javaslatok, ötletek topickban várjuk.

Nyitottak vagyunk a javaslatokra, ha szükséges és indokolt a fórum struktúráját is megváltoztatjuk, ha kell nyitunk új témaköröket, vagy akár törlünk is. Biztos, hogy sok kérdés fog felmerülni az elején, még adósuk vagyunk egy bemutatóval a fórum használatáról, bár a felülete egyértelmű, nem nagy ördöngösség kiismerni a funkcióit.

A fórum használatához regisztráció szükséges, azonban a tartalmat regisztráció nélkül is lehet böngészni. Kiemelten kérünk mindenkit, hogy először a Moderálási alapelveinket olvassátok el, és az abban foglaltakat kivétel nélkül tartsátok be. Saját közösségi teret építünk, közösen, ügyelni fogunk arra, hogy ez egy olyan hely legyen, ahová jó visszatérni.

Az MHPLT Fórum elérhető ezen a linken, a forum.lovecraft.hu domain alatt. Jó böngészést és fórumozást kívánunk.

Tomasics József
elnök

 

 

Scroll to top