Rövid összefoglaló a találkozóról

Elégedettség, büszkeség, boldogság, végtelen öröm és iszonyatos fáradtság kavarog egyszerre bennünk az I. Országos H. P. Lovecraft Találkozó után. Határozottan kijelenthetjük, hogy a rendezvényünk elképesztően jól sikerült, gondolni se mertük volna, hogy ilyen sokan leszünk. Csupán egy nagyon rövid összefoglalóra van most erő, minden energiánkat feléltük az elmúlt napokban, hetekben, hónapokban.

Minden bizonnyal az egyik legfontosabb kérdés, hogy valójában mennyien is voltunk? Pontos adatokkal nem tudunk szolgálni, azonban az már biztos alap, hogy a Három Hollótól 100 darab széket kértünk az előadóterembe. Ez alapján könnyű megbecsülni, hogy átlag 70-80 ember nézte végig az előadásokat. Volt alkalom, amikor még ez a 100 szék sem volt elég, és a terembe levezető lépcső is csordultig volt. Természetesen voltak, akik nem maradtak egész nap, vagy csak később tudtak jönni, óvatos becsléssel is legalább 200-an megjelentek az OHPLT-n, bár úgy gondoljuk összesen ennél többen voltunk.

Elképesztő. Remélni se mertük volna.

Kivétel nélkül minden előadás és zenei program sikeres volt, mondhatjuk, hogy mindenki elégedetten távozott. Töménytelen gratulációt és elismerést gyűjtöttünk be, próbáljuk továbbítani a program résztvevőinek, de ez már csak a mennyisége miatt sem lesz egyszerű. A teljes napról készült videofelvétel, és ezeket a videókat a feldolgozás után természetesen közzétesszük közösségi felületeinken, illetve a honlapon. Ez időbe fog telni, hiszen több mint 400 percnyi anyagról van szó.

Többen kérdeztétek már a helyszínen is, hogy az előadások anyaga elérhető lesz-e szöveges formátumban. Igen! Tervezzük, hogy az előadások anyagából az előadókkal együttműködve még idén ki fogunk adni egy ingyenes e-bookot, ami az OHPLT hivatalos kiadványa lesz. Ehhez ugyancsak időre van szükségünk, karácsonyi ajándéknak pont jó lesz.

Nagyszerű alkotások érkeztek a kiállításra, és a tervünk mondhatni bevált, volt olyan kép melyet támogatásként megvásároltak. A kiállítási darabokról hamarosan fotókat fogunk készíteni és a honlapon megtekinthetők, illetve megvásárolhatók lesznek.

Ezernyi gondolat és érzés zakatol még bennünk, de most mindenképpen egy kis pihenésre lesz szükségünk. Hosszú és „tömény” volt a szombati nap, levonjuk a következtetéseket, feldolgozzuk a rengeteg ötletet és javaslatot.

Nem tudjuk elégszer elmondani, hogy mennyire hálásak vagyunk a résztvevőknek, a támogatóknak, a kiállítás résztvevőinek, a segítőknek, akik nélkül nem jöhetett volna létre a találkozó. Mennyire büszkék vagyunk a közösségünkre, hiszen nélkületek, nélküled nem lenne egyesület, nem lenne rendezvény, nem lenne magyarországi Lovecraft színtér.

Nem kérdés, hogy jövő ősszel folytatjuk, és ismét lesz Országos H. P. Lovecraft Találkozó.

Tomasics József
elnök

Scroll to top