Emlékezzünk H. P. Lovecraftra

Howard Phillips Lovecraft a kozmikus rettenet irodalmának legnagyobb hatású szerzője, 1937. március 15-én, 81 évvel ezelőtt a mai napon hunyt el a Providence-i Jane Brown Memorial kórházban, miután a vékonybél rákos megbetegedését diagnosztizálták nála. Írói zsenialitása megkérdőjelezhetetlen, munkássága hatással volt a XX. század horrorirodalmára.

A Magyar H. P. Lovecraft Társaság célja, hogy H. P. Lovecraft munkásságát és életét megismertesse, népszerűsítse, tesszük ezt annak érdekében, hogy a magyar köztudatban letisztult és reális kép alakuljon ki az Lovecraft személyiségéről, életéről, irodalmi és szakmai munkásságáról, a világirodalomban betöltött pozíciójáról.

Ennek fontos eszköze a Magyar H. P. Lovecraft Enciklopédia, aminek elindulását a mai napra, Lovecraft halálának évfordulójára terveztük, azonban sajnos ez a tervünk nem tudott megvalósulni. Bár nem sok, de egy kis időre még szükségünk van, hogy az online enciklopédia a terveinknek megfelelően tudjon elindulni.

Mi így szerettünk volna emléket állítani H. P. Lovecraft munkásságának.

Emlékezzünk együtt a mai napon a kozmikus rettenet legnagyobb alakjára, az íróra, kinek igazságtalanul rövid életének minden percét az irodalom szeretete járta át. Ezért kérünk minden rajongót, hogy a mai napon újra olvassuk el kedvenc írónk egyik novelláját, költeményét vagy akár esszéjét, méltón emlékezve Howard Phillips Lovecraft írói zsenialitására.

Scroll to top