Elindult az MHPLT honlap

Kedves barátaink!

Némi késéssel, de elindult a Magyar H. P. Lovecraft Társaság honlapja, bizonyos technikai problémák léptek fel, jogi kötelezettségeink is vannak, és ebből is látszódik, hogy munka mellet végezzük tevékenységünket, ezért előfordulhatnak a jövőben is kisebb csúszások, az előre megadott határidőkhöz képest.

A honlap jelen formájában még nem tartogat túl sok érdekességet, azonban a működéshez és a tagsághoz kapcsolódó fontos tudnivaló elérhetőek már az oldalon.

  • Az MHPLT Alapszabályában minden olyan információ megtalálható, ami a Társaság működésére vonatkozik. A teljes dokumentáció elérhető szöveges formátumban, elolvasható az oldalon, de letölthető PDF verzió is.
  • A Társaság célkitűzéseinél részletesen felsoroljuk azokat a pontokat, amiket feladatként tűztünk ki az egyesületnek. Ezeknek a feladatoknak a kivitelezésében természetesen minden jövendőbeli tagunk segítségére számítunk, esszék, értekezések írásában is, de első sorban a fordításban.
  • Aki csatlakozni szeretne a Társasához – és mindenkit erre buzdítunk -, az minden információt elérhet erről a Csatlakozás a társasághoz résznél. Letölthető a Csatlakozási Nyilatkozat amit el postai úton kell elküldeni a Társaság részére. Többféle tagként lehet csatlakozni a társasághoz, erről információ elérhető az aloldalon. A Társaság adószám regisztrációja még folyamatban van, ezért a Társaságnak még nincs bankszámlája. Aki olyan tagsági formát választ, amihez pénzbeli támogatás is társul, az az összeget csak utólag fogja tudni befizetni. Erről emailban fogunk mindenkit értesíteni.

Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el a Csatlakozási Nyilatkozatot. A dokumentációt kézzel kell kitölteni és két tanúval igazolni is kell. Ezt a folyamatot természetesen nem mi találtuk ki, meg van kötve a kezünk. A pozitív vagy éppen negatív döntésről, emailban fogjuk értesíteni a jelentkezőket. Bár meg van a lehetőség arra, hogy egy jelentkezést elutasítsunk, de erre vajmi kevés esély van, hiszen nem szándékunk senki előtt sem bezárni a Társaság kapuit, mindenki jelentkezésére számítunk.

Nagyon fontos kiemelni, hogy az MHPLT honlapja nem híroldal, nem célunk a hazai és nemzetközi Lovecrafti közösséghez köthető minden hírről naponta beszámolni, erre nincs is kapacitásunk. Természetesen minden olyan eseményről, rendezvényről, megjelenésről hírt adunk, ami érinti a Társaságot, ha elkészülünk egy résszel a feladatok közül, kiemelt támogatásokról stb. Folyamatosan dolgozunk a honlap tartalmának feltöltésén, és az MHPLT Enciklopédia is alakulóban van, hamarosan további információkat is meg tudunk osztani az indulásáról.

Mindenkit buzdítunk arra, hogy csatlakozzon a Társasághoz, hiszen az egyesület egy olyan jogi hátérrel rendelkező szervezet, ami arra hivatott létrejönni, hogy összetartsa a hazai Lovecrafti közösséget. Töménytelen munka vár még ránk, már a tervezés első lépésénél tudtuk, hogy ezek a folyamatok több évig is el fognak tartani, de elkötelezett hívei vagyunk H. P. Lovecraft művészetének, és ez az elkötelezettség éppen elég erőt ad ahhoz, hogy az elkövetkezendő években a közösségért, a közösséggel együtt dolgozzunk.

Tomasics József
elnök

 

Scroll to top